søndag den 11. maj 2014

DIY fodbehandling

Jeg kommer ikke til at beskæftige mig meget med skønhedsprodukter her på bloggen, men her gør jeg lige en enkelt undtagelse.

Til mors dag gav jeg min mor en citrus-fodscrub og en badesalt med appelsin og citron. Det var en let, billig og lækker gave som jeg helt sikkert skal lave igen en anden god gang.




Citrus-scrub
Du skal kun bruge 4 ingredienser til denne opskrift:
1,5 dl majsmel
1,5 dl havregryn
2,5 tsk fint havsalt
6 dråber æterisk (hedder også essentiel) citrusolie.

Du kan evt tørre noget revet citronskal og putte i blandingen.

Først skal blenderen findes frem. Havregrynene skal blendes til mel, så stavblenderen er ikke et go her. Har du en foodprocessor eller kaffekværn kan de også klare tricket.




Når grynene er blevet til mel, blander du det med majsmel og salt i en skål. Tilsæt så den æteriske olie og rør rundt til olien er godt fordelt. Tadaaaa - din scrub er klar til brug!

BRUGSVEJLEDNING: Tag 5 spsk af blandingen og hæld i en skål. Tilføj vand og rør rundt til du har en grødet masse. Skrub fødderne godt med blandningen og giv hårde områder lidt ekstra opmærksomhed. Rens scrubben af med vand og dup fødderne tørre. Slut af med at smøre dine fødder med fugtighedscreme eller kropsolie.
HUSK at skylle godt efter når du renser scrubben af fødderne så majsmelen ikke svulmer op og stopper afløbet.



____________________



Badesalt med appelsin/citron
2 dl groft havsalt
½ dl natron
8-10 dråber æterisk olie (halv appelsin, halv citron)

Du kan eventuelt tilsætte lidt revet og tørret citronskal eller lidt gul frugtfave til badesaltet.




Bland salt og natron i en skål. Tilsæt halvdelen af de æteriske olier, rør godt rundt, tilsæt resten og rør igen. Vil du gerne have frugtfarve eller revet citronskal i, skal du have dem i nu og røre endnu en gang. Badesaltet er færdigt og klar til brug!

BRUGSVEJLEDNING: Brug badesalten til dit afslappende fodbad. Hvis du har tålmodigheden til det kan du lade salten stå og opløse i vandet 5 minutter før du sætter fødderne i.


Hvis du gerne vil forære en portion med badesalt og scrub som gave (mmmm hvem elsker ikke at få en pakke med selvforkælelse) kan du hælde den i en flaske med en stor hals eller i et patentglas som på billedet øverst. Lav et mærkat med brugsvejledningen som du kan klistre på glasset eller bind det på med et fint bånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar