onsdag den 2. december 2015

2. december - Flettede iskrystaller




Når man har flettet lige så mange julestjerner som jeg har, så kan det gøres i søvne. Jeg elsker min stjernehimmel, men det er også efterhånden lidt kedeligt at sidde med. I stedet kaster jeg mig nu ud i de flettede iskrystaller, eller kubestjerner som de også kaldes. Det kræver at man er godt øvet i de almindelige stjerner - og derudover en del tålmodighed, overblik og fingersnilde.


Det skal du bruge:   
Tolv papirstrimler 
Saks
Evt nål og sytråd til ophæng


Først flettes to ens dele af strimler som på billedet. Det er samme teknik som ved den almindelige stjerne, men bemærk at der er flettet to ekstra strimler på så der er 2 strimler på tværs, to op og to ned.


Husk du skal bruge 2 sæt magen til de flettede strimler på billedet.

Læg de to dele (6 strimler i hver) så de vender ens. De skal begge ligge som på billedet herover, så de til venstredelens tværstrimmel er nederst ind mod midten og delen til højre har en øverst. Tag den nederste del af hver tværstrimmel, og træk den igennem den første strimmel der går op/ned. På billedet er det de hvide stimler med guldstjerner der er tværstrimler. Den ene (fra delen til højre) er flettet under den strimmel der går nedad (med guldstriber) og den anden (fra delen til venstre) er flettet under strimlen der går opad (guld-harlekin) på delen til højre.


Bemærk at det kun er tværstrimlernes nederste lag der flettes.
Den øverste del af strimlen er her buet bagover, men skal ellers bare være løs lidt endnu.

Når delene er flettet sammen som beskrevet, har du en lang flettet del som på billedet herunder.

Nu skal selve kuben foldes. Hvis dine strimler ligger som på billedet herunder, så skal der laves en fold efter hver strimmel op (guldharlekin) så du deler det flettede op i 4 sider med 4 felter i hver - altså som starten på de almindelige stjerner. Når du folder er det kun de flettede dele der skal bukkes - de løse strimler skal stadig vente lidt endnu.




Når den er foldet så det ligner en lille kurv uden bund, skal tværstrimlerne der sidder yderst flettes ind så de lukker formen. De flettes ind som da du samlede de to dele.




Nu foldes strimlerne for at lave en top og en bund. Som når man skal låse en almindelig stjerne

Ved at folde strimlerne over hindanden og låse med den sidste stimmel, sikres den almindelige stjerne



Når både bund og top er lukket, er det tid til at folde spidserne på stjernen. Herfra er arbejdet som på en almindelig stjerne, men med noget flere strimler. Derfor kræver det både lidt forsigtighed og et godt overblik når strimlerne skal blive til en smuk iskrystal.

Her er kuben set fra siden hvor det ligner en helt almindelig stjerne.


Fold nu alle spidser på alle kanter, så stjernen ser ud som på billedet herunder uanset hvilken siden du ser den fra.




Nu skal de høje spidser foldes. Igen er det som på en almindelig stjerne, bare mange flere gange.





Klip til sidst enderne, men tjek lige først om du har overset en spids et sted. Nu er iskrystallen færdig og klar til at blive hængt op.



Vil du gerne se flere kreative julesager? Klik her for at se hele julekalenderen 2015 :)

1 kommentar:

  1. Jeg glæder mig til at følge dig her til juleaften knuzzzz

    SvarSlet