mandag den 7. december 2015

7. december - Hæklet kringle



December byder på mange traditioner, og en af mine favoritter er julebag. Der er klejner der skal koges og vanillekranse der skal bages. Jeg er bestemt ikke fortaler for de kalorielette alternativer, ja faktisk er det nærmest et fy-ord herhjemme. Der er dog en enkelt undtagelse, og det er den søde julekringle som i her får opskriften på - den er der nemlig ingen kalorier forbundet med at nyde synet af. Det skulle da lige være hvis man fik lyst til en lille brunkage mens man hækler den.
Så værsgo' - en kaloriefri kringleopskrift der endda er super let og ikke kræver evner indenfor bagværk.


Det skal du bruge:
brunt garn (mit er fra søstrene grene)
hæklenål str 3
bånd til ophæng
nål og tråd

Kringlen hækles i spiral, så husk en markør ved rundens start.

Start med 4 fm i en magisk ring.
Rnd 1: 2 fm i alle m (8)
Rnd 2-61: fm i alle m (8)
Rnd 62: indtagninger i alle rundens masker (4)

Luk af og hæft. Lad hæftetråden være lang nok til at kunne sy kringlen sammen.


Nu formes kringlen og enden med hæftesnoren syes fast. Fold den anden ende rundt til hvor den skal hæftes. Hæft snoren fra før langs kringletoppens inderside og over mod den anden ende. Hæft enden af kringlen fast med snoren og fortsæt ned mod krydset i kringlen. krydset syes sammen med nogle få sting, før tråden hæftes og klippes.

Sy nu et smukt julebånd på - så er kringlen klar.
Hvis du ikke vil sy båndet fast, kan du også binde det på. Jeg foretrækker at sy det sammen for at undgå en mindre klædelig knude, og for at sikre det bliver på kringlens midte.



Vil du gerne se flere kreative julesager? Klik her for at se hele julekalenderen 2015 :)



2 kommentarer:

  1. Du bliver bare ved ,som du dog kan finde på.Det er så flot.Nyder det hver dag når jeg skal ind og åbne . Hvad mon der er i morgen glæder mig . Knuzzz fra bedstemor.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde bedstemor <3 det er dejligt du vil følge med. Sig nu endelig til hvis der er noget af det du ønsker dig. Det må være fordelen ved at ens barnebarn kan den slags ;)

      Slet